Foto’s: Boudewijn Berends

Even voorstellen: 

Laura Mulder: “Ik ben 19 jaar jong en ik kom uit Harderwijk. Ik volg op dit moment nog 2 vakken op het VAVO (volwassen HAVO) en doe dit jaar eindexamen. Ik heb hiervoor altijd (bij)banen gehad in de horeca en daarin ligt ook mijn passie. Mijn hobby’s zijn sporten, horeca, muziek (festivals), mijn honden. Ik ben over het algemeen graag actief bezig.”

Anna Starkenburg: “Ik ben 19 jaar oud en sinds dit jaar wonend in Delft. Ik ben dit jaar begonnen aan de Technische Universiteit van Delft en studeer hier industrieel ontwerp. Wat ontzettend bevalt door de goede combinatie van creativiteit en techniek. Thuis, bij mijn ouders in Harderwijk, rij en werk ik af en toe op manege Belvedère in Nunspeet. Hier verzorg ik onder andere buitenritten en lesjes. Ik vind het ontzettend leuk om hier nieuwe mensen te leren en mensen iets bij te brengen over paardrijden.”

Jorrit de Boer:  “Ik ben 23 jaar jong uit Amersfoort. Ik doe de lerarenopleiding Geschiedenis 2e graads. En werk als muzikant, kistdrager en eventplanner. Mijn passie is om ooit te kunnen leven van het maken van muziek.”

Waarom heb je ja gezegd op onze vraag of je aankomende zomer mee wilt met Geef een Lach naar Moldavië?

Laura: “Ik houd van avontuur! Dit lijkt mij een enorm leuke uitdaging en een heel mooie ervaring op zich.
Ik werk ook graag in groepsverband en vind het ook tof dat we als groep iets kunnen betekenen voor de kinderen in Moldavië.”

Anna: “Ik vind wat Marijn en Job doen een ontzettend mooi gebaar en ben heel blij dat ze mij hebben gevraagd om mee te gaan, ik hoefde dan ook niet na te denken over me antwoord natuurlijk JA! Ik wil namelijk graag wat betekenen voor de mensen daar.”

Jorrit: “Allereerst omdat ik mijn lieve vrienden Job en Marijn wil helpen. Verder heb ik veel ervaring in het werken met kinderen. Het lijkt me ook heel leuk om bij te dragen aan dit project.”

Heb je ook een persoonlijk doel die je wil bereiken met de reis?

Laura: “Ja, ik wil de kinderen daar ondanks alles toch een lichtpuntje in hun leven bieden en een lach op hun gezicht geven. Ik ben nog nooit in Moldavië geweest en ben benieuwd naar het land en de cultuur.
Ik hoop op deze manier toch iets te kunnen veranderen op een positieve manier. Ik kijk er erg naar uit!”

Anna: “Ik hoop dat ik in Moldavië wat kan betekenen voor de mensen daar, maar ook dat ik van hun kan leren en ervaring op kan doen. Hopelijk hebben we met ze allen een mooie tijd, ik kijk er in elk geval naar uit.”

Jorrit: “Ik ben nog nooit in Moldavië geweest. Het lijkt me geweldig om te zien hoe het leven daar is. Verder hoop ik kinderen te helpen en bijdragen aan hun geluk.”

Anna, Jorrit en Laura stellen zich voor (Team 2017)